MAFK emlékoldal

Avatar
Pozsi
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: 2022.12.23. 08:06
Tartózkodási hely: Kóka
Kapcsolat:

MAFK emlékoldal

Hozzászólás Szerző: Pozsi »

Sziasztok!

Egyesületünk [MAFAE] egyik deklarált célja: "...a faesztergályos szakma életben tartása, valamint a hagyományos módszerek és technikák megőrzése és továbbadása..."
Évekkel ezelőtt, amíg a Facebook ki nem szorított szinte minden önállóan működő fórumot, aktívan működött a Magyar Amatőr Faesztergályos Klub (MAFK) nevű oldal, mely sok viszontagságot átélt. Legutoljára 2012.01.10-én Vári Ferenc ismételten életre keltette, majd több év működés után megszűnt.
Rengeteg időtálló tudásanyag, szakmai információ és fogás gyűlt itt össze, amely a technikai változások ellenére is kimondottan hasznosak még most is és várhatóan még évtizedekig azok is maradnak.
Az oldalról bizonyos időközönként készült biztonsági mentés, melynek köszönhetően, (igaz nem a régi fényében és nem a teljes tartalmával) sikerült újra olvashatóvá tenni, az Egyesület céljaival összhangban és Vári Ferenc engedélyével.
A mentett tartalom a régi tagok számára emlék idéző is, de emellett minden faesztergályozas után érdeklődő sok hasznos információval lehet gazdagabb az oldal olvasásával és a tartalom böngészésével.
A Portált emlékoldalként a MAFAE tárhelyén http://mafk.mafae.hu/ címen lehet elérni.
Üdvözlettel:

Pozsi
Avatar
Pozsi
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: 2022.12.23. 08:06
Tartózkodási hely: Kóka
Kapcsolat:

Re: MAFK emlékoldal

Hozzászólás Szerző: Pozsi »

Az http://mafk.mafae.hu/ oldal emlékoldal.
Több oka van, hogy miért emlékoldal.
Egyik fő oka, hogy a régi oldal honlap motorja felett eljárt az idő és nekem nem sikerült a mentéseimmel és internetes keresgéléssel a régi oldalt a régi adatokkal a régi formában újra éleszteni.
Ezért a http://forum.mafae.hu/ által használt honlap sablont használtam. Természetesen a kettő adatbázisa nem kompatibilis egymással. Így az adatbázissal játszottam egy kicsit 2-3 hét és sikerült az új felületen a régi adatokat és képeket megjeleníteni. Az egész oldalt egy olyan tojáshoz tudom hasonlítani amit kicsipkéztek.
Így sem regisztrálni, sem új jelszót kérni nem lehet. Az oldal nem küld e-mailt a program jelszó emlékeztetőül. De mivel az ördög nem alszik, ezért az összes témát lezártam.
Hogy mennyire igaz, hogy csipkézett tojás. Az oldalt számítógépen vitrtuális meghajókkal és adatbázissal építettem fel, melybe be tudok jelentkezni és tudom módosítani az oldalt, de a honlap tárhelyre felmásolva az adatbázist és a képeket én sem tudok bejelentkezni, de nem is célom.

Ha akarsz a Mafk oldalon félbehagyott témát folytatni, akkor arra ez a fórum biztosít helyet. Ha nincs olyan téma jelzed melyik témát szeretnéd folytatni létrehozzuk a témát.
Üdvözlettel:

Pozsi
Avatar
lszabo5
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2023.01.06. 10:49

Re: MAFK emlékoldal

Hozzászólás Szerző: lszabo5 »

Kedves Pozsi!

Köszönjük a sok munkát amit ebbe fektettél. Sikerült megőrizni és sokak számára újra elérhetővé tenni egy értékes tudás- és tapasztalatanyagot.

Laci
Válasz küldése